Checklista

Tänk på att:

  • Vänta inte för länge med att skicka in din tidrapport. Vi betalar inte ut ersättning för en tidrapport som är äldre än nio månader utan att det finns särskilda skäl.
  • Tidrapporten är din ansökan om arbetslöshetsersättning. Vi behöver din tidrapport för att kunna handlägga ditt ärende.
  • Det är jätteviktigt att du fyller i rätt uppgifter. Om du är osäker, kontakta oss så hjälper vi dig!

När du rapporterar din tid på Mina sidor får du hjälp och stöd att fylla i uppgifter. 

Fyller du däremot i ett papperskassakort finns det saker du behöver tänka på. Bland annat:

  • Du ska kryssa i alla dagar på tidrapporten, även lördag och söndag.
  • Du måste skriva under ditt papperskassakort, annars är kortet inte giltigt.
  • Tiden som tidrapporten avser måste ha passerat innan du kan skicka in det till oss.
  • Om du skickat in ett en tidrapport som du upptäcker att du rapporterat fel på, logga in på Mina sidor och ändra. Har du papperskassakort måste du kontakta oss och be oss att skicka ett nytt till dig.

Senast uppdaterad 2017-11-21 | |


Om tidrapporten

Tidrapporten är en ansökan om ersättning hos a-kassan, där du rapporterar in uppgifter om vad du gjort varje dag. Du redovisar en vecka i taget.

När du blir arbetslös och anmält dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen behöver du rapportera din tid för att ansöka om ersättning. Vi behöver det för att vi ska betala ut rätt ersättning.

Du rapporterar din tid dag för dag vad du gjort. Varje tidrapport består av en vecka och när du fyllt i samtliga dagar sänder du in det till oss. Tänk på att du inte kan skicka in det i förväg.

Enklast, snabbast och billigast rapporterar du din tid via vår e-tjänst Mina sidor. Det finns även papperskassakort. 

Papperskassakorten heter fortfarande kassakort, men i Mina sidor heter det tidrapport istället för kassakort. De innehåller självklart samma uppgifter och ska fyllas i på samma sätt. 

Om du vill ha hjälp kan du gå in på: Så här rapporterar du din tid. Vill du ha mer information om Mina sidor, klicka här.

Senast uppdaterad 2017-11-20 | Visa svaret på egen sida

För dig som vill fylla i din tidrapport på datorn, mobilen eller surfplattan kan vi erbjuda vår e-tjänst Mina sidor.

Fördelarna med att fylla i tidrapporten på Mina sidor är bland annat att du slipper betala brevporto, tidrapporten registreras i vårt datasystem direkt när du har skickat det till oss, du kan se kommande utbetalningar och ändra tidigare skickade tidrapporter. Via Mina sidor kan du dessutom kommunicera med din handläggare om du exempelvis har frågor eller vill skicka meddelande till oss. 

För mer information om Mina sidor, klicka här.

Senast uppdaterad 2017-11-21 | Visa svaret på egen sida

När du skickar in din tidrapport till oss med din underskrift intygar du på heder och samvete att de uppgifter du har lämnat är rätt. Om du fyller i fel uppgifter och det gör att du får ersättning som du inte har rätt till kommer vi kräva tillbaka pengarna.

Visar det sig att du gjort fel medvetet eller har varit mycket slarvig, kan vi i värsta fall besluta att utesluta dig från a-kassan, det vill säga att du inte längre får vara medlem hos oss. Vid grova fel kan det också bli en fråga om misstänkt bidragsbrott och vi är då skyldiga att göra en polisanmälan.

Om du själv upptäcker att du har tidrapporterat fel ska du kontakta oss snarast och informera oss om detta. 

Senast uppdaterad 2017-11-18 | Visa svaret på egen sida

Vi ser att medlemmar som använder Iphone, Ipad eller Imac med den senaste uppdateringen (13.4.1) av operativsystemet IOS kan få felmeddelandet "Cookie failure" när de ska signera sin tidrapport i webbläsaren Safari.

Är du en av dem?

För att komma förbi detta problem går du in i Inställningar -> Safari -> Integritet och säkerhet och avmarkerar valet "Spåra inte mellan webbplatser".

Du kan också byta till en annan webbläsare, förslagsvis Chrome.

Senast uppdaterad 2020-07-06 | Visa svaret på egen sida