Nytt medlemssystem & nya e-tjänsten Mitt medlemskap

Fakturorna kommer lite senare denna månad eftersom vi byter medlemssystem. Läs mer om vår nya e-tjänst Mitt medlemskap här.

Vi höjer medlemsavgiften från och med den 1 juli

2020-06-03

Ny avgift

Vi höjer avgiften med 15 kronor i månaden från och med den 1 juli 2020. Nya medlemsavgiften är 170 kronor.

Varför höjer vi avgiften?

Under våren har regeringen höjt taket i a-kassan på grund av coronapandemin. Flera a-kassor höjer nu medlemsavgiften efter kraftigt höjda ersättningsnivåer.

För att finansiera höjningen av taket i arbetslöshetsförsäkringen höjer vi också medlemsavgiften med 15 kronor i månaden. Ju högre ersättning vi betalar ut till våra medlemmar, desto mer behöver vi betala till staten.

Mer i avgift till staten 

Arbetslöshetsersättningen finansieras från två håll, en finansieringsavgift som a-kassorna betalar till staten, och en arbetsmarknadsavgift som arbetsgivare och egenföretagare betalar till staten. 

Storleken på finansieringsavgiften beror på kassans genomsnittligt utbetalade inkomstbaserade dagpenning i förhållande till det totala antalet medlemmar.

Regeringens höjning av ersättningsnivåerna i arbetslöshetsförsäkringen innebär en ökad kostnad för oss i och med att ju högre ersättning vi betalar ut till våra medlemmar, ju högre finansieringsavgift får vi betala till staten.

Bra service

Vi har kunskaper om din bransch och vill att du som är medlem hos oss ska få bra service och känna dig trygg. Därför jobbar vi hårt med att bland annat öka vår tillgänglighet, ha korta handläggningstider och ge dig bra information. Vi vill att du ska få bra stöd och hjälp om du skulle bli arbetslös.

Ökad trygghet

Är du medlem i både GS a-kassa och GS-facket kan du dessutom ha rätt till fackets inkomstförsäkring om du blir arbetslös, vilket ger dig en ännu större trygghet vid eventuell arbetslöshet.

Om du har några frågor

Du är välkommen att ringa till oss på 010-470 68 00 eller skicka ett meddelande på Mina sidor. 

Tack för att du är medlem hos oss!

Vänliga hälsningar

GS a-kassa

 

 

 *Storleken på finansieringsavgiften beror på kassans genomsnittligt utbetalade inkomstbaserade dagpenning i förhållande till det totala antalet medlemmar.

 

Fler a-kassor höjer medlemsavgiften

Vill du läsa mer? Klicka på länkarna nedan:

Pressmeddelande från Sveriges a-kassor

Pressmeddelande från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF

Senast uppdaterad 2020-06-03