Välkommen till nya Mina sidor!

2017-11-21

Nu kan vi hälsa alla våra medlemmar välkomna till nya Mina sidor - en uppgraderad version av vår tidigare e-tjänst.

Vad är nytt?

På vår nya version av Mina sidor kommer du som användare att kunna få en överblick över ditt ärende på ett helt nytt sätt. Med hjälp av smarta frågeflöden som anpassar sig utifrån din situation får vi dessutom in fler uppgifter snabbare och vi slipper hanteringen med blanketter.

  • En ny Att göra-lista kommer att vägleda dig genom din ansökningsprocess och meddelar dig när du har något nytt du behöver göra eller skicka in. Du kommer också att kunna ladda upp både dokument och bilder inne på Mina sidor i stället för att behöva mejla dem till oss.
  • En av de stora nyheterna är att du från och med nu fyller i och signerar dina tidrapporter (kassakort) för en vecka i taget. Det gör att du får större möjlighet att styra över hur du vill ha dina utbetalningar. Vill du få din ersättning varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka? Du bestämmer.
  • En annan stor nyhet är möjligheten att själv kunna ladda upp bilder och dokument inne på Mina sidor. Det förkortar vägen mellan ansökan och utbetalning.
  • Vi har även skapat en rad nya e-tjänster i form av frågeflöden som hjälper dig i olika situationer. Flödena kommer till stor del att ersätta de blanketter vi ofta ber dig att komplettera med i dag. Eftersom det ofta är kompletteringarna som gör att det dröjer innan vi på a-kassan kan fatta ett beslut i ett ärende tror vi att handläggningstiderna kommer att kortas rejält.

Vad behöver jag som tidigare användare tänka på?

Du som redan är användare av Mina sidor gör precis som vanligt när du loggar in med din e-legitimation/BankID i den nya versionen. När du väl är inloggad kommer du att mötas av ett nytt och fräscht utseende och en välkomsttext som kortfattat beskriver nyheterna.

  • Du som tidigare sparat påbörjade utkast av tidrapporter i den tidigare versionen av Mina sidor måste göra om tidrapporterna i den nya versionen. Inga utkast har följt med vid överföringen.

Vi kommunicerar via Mina sidor

Eftersom kommunikationen mellan dig och oss kommer att ske via Mina sidor får du ett sms eller mejl (eller både och) från oss när du har ett brev, meddelande från oss, en ny uppgift på din Att göra-lista eller när vi vill påminna dig om något. Det gör att du hela tiden är uppdaterad kring vad som händer i ditt ärende och snabbt kan svara.

  • Under rubriken Min profil anger du hur du vill att vi ska meddela dig.

Du behöver senaste versionen av Adobe Reader

Du behöver ha senaste versionen av Adobe Reader installerad för att kunna läsa PDF:er på Mina sidor.

  • Ladda ner Adobe Reader genom att klicka här.

Kontakta oss om du har frågor

Vår förhoppning är att du kommer att tycka att den nya tjänsten är så enkel och tydlig att du inte behöver vår hjälp. Men skulle du ha frågor eller stöta på problem kan du självklart alltid kontakta oss!

Säg din åsikt om nya Mina sidor

På startsidan finns en tyck-till-funktion som vi vill be dig att använda. Den hjälper oss att utveckla Mina sidor. Ditt svar är anonymt och går direkt till vårt utvecklingsteam som fortlöpande kommer att utvärdera de synpunkter de får in för att kunna utveckla och förbättra a e-tjänsterna.

Så här loggar du in på Mina sidor

Du loggar in på Mina sidor uppe till höger på startsidan här på vår webbplats. 

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information om Mina sidor och se vanliga frågor och svar? Klicka här.

 

 

Senast uppdaterad 2017-11-21