Nu är det enklare att fylla i och skicka arbetsgivarintyg

På arbetsgivarintyg.nu fyller din arbetsgivare i och skickar ditt arbetsgivarintyg som du behöver om du söker ersättning.

Din arbetsgivare får hjälp att fylla i och skicka intyget till rätt a-kassa. Det finns möjlighet för din arbetsgivare att skicka uppgifter från personalsystemet direkt till arbetsgivarintyg.nu, vilket gör det enklare och snabbare att fylla i rätt uppgifter och skicka ett arbetsgivarintyg. Din arbetsgivare slipper lägga onödig tid på att administrera kompletteringar och du som sökande får ersättning från oss snabbare. 

Arbetsgivaren kan välja mellan att signera och skicka den elektroniskt, eller skriva ut och underteckna blanketten och skicka den med posten. Enklaste, snabbaste och billigaste sättet är att skicka intyget elektroniskt. Då loggar arbetsgivaren och arbetstagaren in med sin e-legitimation/BankID och intyget skickas elektroniskt till oss.

E-legitimation eller BankID

För att det ska vara möjligt att hantera intygen elektroniskt krävs att både arbetsgivaren och arbetstagaren har någon form av e-legitimation. Du beställer e-legitimation eller BankID hos din bank eller Telia. Mer information finns på www.e-legitimation.se

Informera din arbetsgivare

Informera din arbetsgivare om Arbetsgivarintyg.nu. Tjänsten finns på arbetsgivarintyg.nu.

Hur fungerar det att skicka arbetsgivarintyget elektroniskt?

Du och din arbetsgivare kommer överens om att Arbetsgivarintyget ska skickas elektroniskt och du meddelar din arbetsgivare om din e-postadress och ditt mobilnummer. När din arbetsgivare loggar in med sin e-legitimation på arbetsgivarintyg.nu, fyller i alla uppgifter, signerar intyget och skickar det får du ett mejl och ett sms. Du kan då logga in med din e‐legitimation för att se och kontrollera intyget och sedan skicka det till oss.

Tipsa din arbetsgivare om att gå in på vår webbplats under fliken Arbetsgivare för mer information, eller direkt på arbetsgivarintyg.nu. För att komma till fliken Arbetsgivare, klicka här.

Om du har frågor

  • Har du tekniska frågor om tjänsten ring 08-519 096 44, helgfri vardag mellan klockan 8:00-18:00. Telefonnumret är till en gemensam support av arbetsgivarintyg.nu som är gemensamt för alla a-kassor. Där kan du få hjälp med frågor om tjänsten. Eller mejla till arbetsgivarportalen@softronic.se.

  • Har du frågor om e-legitimation eller BankID ska du kontakta den som utfärdat din e-legitimation eller BankID.
  • Om du har frågor om uppgifterna i arbetsgivarintyget är du välkommen att kontakta oss på a-kassan.

Senast uppdaterad 2019-07-17