Arbetsgivare

 

Nu är det enklare för dig som arbetsgivare att fylla i och skicka ett arbetsgivarintyg till oss!

Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare enklare och snabbare fylla i rätt uppgifter och skicka ett arbetsgivarintyg. Du har möjlighet att skicka uppgifter från personalsystemet direkt till arbetsgivarintyg.nu, vilket gör det enklare och snabbare att fylla i rätt uppgifter. Du slipper lägga onödig tid på att administrera kompletteringar och den sökande får ersättning från oss snabbare. 

Med eller utan e-legitimation/BankID

Du kan välja mellan att signera och skicka den elektroniskt, eller skriva ut och underteckna blanketten och skicka den med posten. När du har skickat arbetsgivarintyget elektroniskt får arbetstagaren ett meddelande och kan logga in och granska intyget och sedan skicka det vidare elektroniskt till oss.

E-legitimation eller BankID

För att det ska vara möjligt för både dig som arbetsgivare och arbetstagaren att hantera intygen elektroniskt krävs att ni båda har någon form av e-legitimation. Kontrollera därför med arbetstagaren att han eller hon har e-legitimation eller BankID innan du skickar arbetsgivarintyget elektroniskt. 

Hur fungerar det att skicka arbetsgivarintyget elektroniskt?

Du och arbetstagaren kommer överens om att Arbetsgivarintyget ska skickas elektroniskt och arbetstagaren meddelar sin e-postadress och sitt mobilnummer. När du som arbetsgivare loggar in med din e-legitimation på arbetsgivarintyg.nu, fyller i alla uppgifter, signerar intyget och skickar det får arbetstagaren ett mejl och ett sms. Arbetstagaren kan då logga in med sin e‐legitimation för att se och kontrollera intyget och sedan skicka det till oss.

Varför behöver a-kassan ett arbetsgivarintyg?

Vi behöver arbetsgivarintyg som underlag för att räkna ut och bedöma medlemmens rätt till ersättning. Du som arbetsgivare är skyldig att fylla i ett arbetsgivarintyg om en anställd behöver det.

Om du har frågor

  • Har du tekniska frågor om tjänsten ska du ringa 08-519 096 44 (helgfri vardag mellan klockan 8:00–18:00). Telefonnumret är till en gemensam support av arbetsgivarintyg.nu som är gemensamt för alla a-kassor. Där kan du få hjälp med frågor om tjänsten. Du kan också mejla till arbetsgivarportalen@softronic.se.
  • Har du frågor om e-legitimation eller BankID ska du kontakta utfärdaren.
  • Om du har frågor om uppgifterna i arbetsgivarintyget är du välkommen att kontakta oss på a-kassan. Du kan skicka ett meddelande via Mina sidor, ringa oss på 010-470 68 00 eller mejla till kontakt@gsakassa.se.

 

 

Länk till e-tjänst

Här fyller du som arbetsgivare i ett arbetsgivarintyg

Arbetsgivarintyg.nu

Senast uppdaterad 2019-07-17