Använd vår e-tjänst för att fylla i kassakort

Vår e-tjänst ger dig möjlighet att på ett enkelt, snabbt och säkert sätt:

  • Fylla i dina kassakort.
  • Skicka blanketter och meddelanden via webben.
  • Få information om ditt ärende, exempelvis utbetalningar, tidigare skickade kassakort och uppgifter om din ersättningsperiod.

För att få tillgång till den här tjänsten måste du för närvarande skicka in en ansökan. När du skickat in ansökan kommer du få hem ett användarnamn och ett lösenord. Du kan då logga in till Internetkassan och fylla i dina kassakort.

Observera att detta lösenord är tidsbegränsat. (Från och med den 13 september 2014 gäller inte lösenordet längre, utan då loggar du istället in med e-legitimation eller BankID. Innan den 13 september behöver du dock lösenord för att kunna använda denna e-tjänst). 

Skriv ut blankett:

Har du inte tillgång till skrivare, ring eller mejla oss så skickar vi en ansökan till dig. 

Observera att Internetkassan byter namn och utseende till Mina sidor den 13 september!

Den 13 september byter Internetkassan namn till Mina sidor och då förändras även utseendet och inloggningsrutinerna. Till och med den 12 september kan du använda det lösenord som du kommer få hemskickat. 

När Mina sidor lanseras den 13 september kommer du inte längre kunna logga in med ditt lösenord, utan därefter loggar du in med e-legitimation. Om du vill använda vår e-tjänst Mina sidor måste du därför ansöka om e-legitimation eller BankID. Anledningen till att lösenordsinloggningen ändras är att e-legitimation är ett säkrare sätt att legitimera sig på.

Hur beställer jag e-legitimation eller BankID?

Om du är ansluten till en internetbank:

  • Logga in på din internetbank och beställ BankID, eller kontakta din bank för mer information.
  • Vissa banker erbjuder också Mobilt BankID som du kan installera på din smartphone eller surfplatta.

Om du beställer ett Mobilt BankID laddas denna ner som en app direkt till din mobil och kan användas som legitimering. Det räcker dock inte att bara installera Mobilt BankID säkerhetsapp. Du måste också via din internetbank genomföra installationen.

Ladda ner säkerhetsappen ”BankID” till din mobil eller surfplatta. Den finns i App Store och i Google Play. Logga in på din internetbank och beställ ett mobilt BankID. Då får du direkt en kod som du ska använda för att aktivera appen.

Om du inte är ansluten till en internetbank:

  • Gå in på www.e-legitimation.se och följ instruktionerna.
  • Nordea och Telia är de som erbjuder e-legitimation för personer som inte är anslutna till en internetbank.

Vill du ha mer information om Mina sidor, läs här.

Om du har frågor om e-legitimation eller BankID ska du kontakta den som utfärdar e-legitimationen. Har du frågor om Mina sidor är du välkommen att kontakta oss. 

Senast uppdaterad 2014-09-02 | Feedback & kommentarer